O postură corectă înseamnă sănătate I Nu doar fizică: legătura dintre postura corporală și depresie

corectare posturala in Bucuresti

Durerile de spate, de cap, oboseala sau chiar depresia ar putea fi cauzate de poziția incorectă a corpului. Și asta mai ales în contextul unui job sedentar, la birou, a stresului sau chiar a practicării sportului, dar într-un mod incorect. Toate își pun amprenta asupra coloanei vertebrale și a sănătății tale. Pentru a afla și a elimina cauza stării pe care o resimți, poți apela la o evaluare posturală în București sau în proximitatea ta. În ce constă această evaluare de specialitate și la ce soluții să te aștepți, afli în câteva minute.

Postura corectă a corpului și reducerea presiunii asupra mușchilor

Postura este poziția în care îți ții corpul atunci când stai în picioare, așezat sau întins. O postură corectă implică antrenamentul corpului astfel încât, indiferent de poziția în care stai sau te miști, să se exercite o presiune cât mai mică asupra mușchilor și a ligamentelor.

Adoptarea unei posturi corecte aduce cu sine o serie de beneficii pentru starea ta de bine. Cele mai importante sunt prevenirea sau eliminarea durerilor de spate și a durerilor musculare. În plus, o postură corectă previne apariția oboselii. Și asta datorită faptului că mușchii sunt folosiți mai eficient. Acest lucru face ca organismul să utilizeze mai puțină energie.

Beneficiile unei posturi corecte

Pe lângă cele două beneficii esențiale amintite mai sus, adoptarea unei posturi corecte te ajută în următoarele moduri:

 • menține oasele și articulațiile în poziția corectă, prin realizarea unei alinieri a lor, astfel încât mușchii să fie folosiți corespunzător;
 • contribuie la reducerea uzurii articulațiilor, ceea ce ajuta la prevenirea apariției artritei;
 • reduce tensiunea asupra ligamentelor coloanei vertebrale;
 • împiedică coloana vertebrală să se fixeze în poziții anormale;

Dacă te confrunți cu dureri de spate sau oboseală și crezi că ar putea avea drept cauză poziția incorectă a corpului, poți apela la o evaluare posturală.

De asemenea, dacă ți se pare că imaginea ta și stima de sine au de suferit din cauza unei posturi incorecte ce a lucrat în timp asupra fizicului tău, poți apela la un specialist care să îți facă o evaluare posturală și să îți dea soluții.

Asta a făcut și Marius, membru al Human Fitness. El a simțit din plin beneficiile programelor noastre, după ce a trecut printr-o evaluare posturală și a urmat un program de antrenamente pentru corectare posturală. Ne vorbește despre ele în video-ul următor.

Dar iată ce înseamnă evaluarea posturală și de ce este ea atât de importantă în urmarea, cu succes, a unui program de corectare a poziției corpului.

Soluțiile personalizate, oferite exclusiv în cadrul unei evaluări posturale

Obținerea și menținerea unei posturi corecte implică învățarea mișcărilor și a pozițiilor potrivite, precum și adoptarea unor obiceiuri ce țin de un stil de viață sănătos. Nu este suficient să stai pur și simplu drept la birou sau să-ți tragi umerii pe spate când stai în picioare. Soluțiile îți sunt explicate, pe larg, de către un specialist, care îți poate face o evaluare posturală.

În cadrul evaluării, descoperi cauzele fundamentale ale oricăror probleme posturale. Le vei putea elimina și reduce și scăpa de durere. Pentru restabilirea posturii corecte ai însă nevoie de antrenamente cu exerciții special concepute.

Durere și leziuni, cauzate de un mers incorect

În cadrul unei evaluări posturale, un specialist îți va observa amănunțit poziția corpului, dar și mersul. Pe lângă analiza vizuală, el va face o evaluare completă a articulațiilor și testarea manuală a mușchilor, inclusiv analiza lungimii și controlul acestora.

Astfel, la noi, un specialist Human se uită prima dată la modul în care îți poziționezi întregul corp, de la cap la picioare. Totodată, îți va observa mersul. Un mers pe jos incorect duce la durere și leziuni la nivelul:

 • genunchilor;
 • întregului picior;
 • șoldului;
 • spatelui.
exercitii corectare postura

Un mers ineficient poate cauza, de asemenea, probleme și atunci când alergi. Acest lucru se întâmplă deoarece înseamnă că există un stres inutil asupra articulațiilor și a mușchilor.

Anomaliile biomecanice și apariția durerii

Dacă articulațiile tale sunt rigide sau mușchii tăi sunt slabi, corpul trebuie să găsească modalități de a compensa problema. Acest fapt poate duce la anomalii biomecanice care pot provoca leziuni comune ce generează durerea.

Astfel, observându-ți poziția și mersul, specialistul nostru identifică problema sau anomalia care necesită corectare pentru ca tu să obții o postură corectă și să scapi de dureri.

Evaluare posturală în București, la HUMAN Fitness Clinic

O evaluare posturală în București poți face la HUMAN Fitness Clinic. Ea are loc în cadrul consultației inițiale. Acest lucru se întâmplă indiferent de obiectivul pentru care o persoană apelează la sala de fitness, respectiv pierderea în greutate, tonifiere musculară sau îmbunatățirea condiției fizice. Ulterior, o întreaga echipă va lucra pentru conceperea unui plan de antrenament 100% personalizat.

Echipa HUMAN aflată la dispoziția ta încă de la consultația inițială este formată, pe lângă antrenori personali, din kinetoterapeut, tehnician nutriționist și preparator fizic. Toți aceștia colaborează și vin cu cele mai bune soluții pentru problema, precum și pentru a-ți atinge obiectivele.

Apoi, planul de antrenament personalizat va fi pus în practică cu ajutorul unui antrenor personal de fitness. El are rolul de a-ți supraveghea fiecare mișcare, dar mai ales de a te asigura că o efectuezi corect. Practic, va lucra cot la cot cu tine. Vei beneficia astfel de o mulțime de avantaje, dar mai ales de acela de a rămâne motivat. Am prezentat beneficiile, pe larg, în articolul Fitness la un alt nivel: descoperă conceptul unic HUMAN, cu antrenor personal.

Aducerea coloanei într-o poziție corectă

La noi, exercițiile practicate în sală includ aducerea și menținerea coloanei vertebrale într-o poziție corectă din punct de vedere anatomic.

În pozele următoare, poți vedea un exemplu de corectare posturală obținută cu succes, de către un membru HUMAN, în urma exercițiilor practicate alături de un antrenor personal.

Sedentarismul și pozițiile incorecte la locul de muncă și-au pus amprenta asupra ținutei și a stării de sănătate. După doar o lună și 3 săptămâni de antrenament 100% personalizat, în urma consultației de specialitate HUMAN, membrul nostru are o transformare vizibilă a posturii, un alt tonus, fără dureri.

exercitii de corectare posturala

Dacă în cadrul evaluării este depistată o problemă medicală ce poate fi rezolvată prin mișcare, ți se vor recomanda ședințele de corectare posturală. În cadrul lor, vei urma exerciții specifice care te vor scăpa de posibilele dureri denumite generic “de spate”.

Beneficiile ședințelor de corectare posturală

Totodată, cu ajutorul ședințelor de corectare posturală obții o serie de beneficii la fel de importante, respectiv:

 • un corp mai drept, mai relaxat și o libertate mai mare de mișcare;
 • optimizarea funcționării organelor interne;
 • creșterea rezistenței organismului;
 • creșterea încrederii în sine;
 • o bună stare de spirit.

Pentru a te bucura de toate acestea, prin corectare posturală, planul de antrenament la HUMAN Fitness cuprinde exerciții personalizate de stretching, metode de pilates și yoga, dar și de tonifiere și elongație (decompensarea vertebrală) a coloanei. Atenție! Toate acestea sunt desfășurate sub stricta supraveghere a antrenorului personal. Nu vei face nicio mișcare fără să fii supravegheat. Se înlătură astfel riscul de a lucra incorect și de a-și agrava starea.

evaluare posturala in Bucuresti la HUMAN

Pentru a ajunge să te antrenezi efectiv, primul pas este să te programezi la o consultație de specialitate. Ți-o oferim gratuit, integrată în primul abonament achiziționat. Programează-te chiar acum la 0771 600 700.

Evaluare posturală în București: alte servicii oferite în cadrul consultației gratuite

Pe lângă evaluarea posturală, în cadrul consultației, îți măsurăm procentul și cantitatea de grăsime a corpului tău, precum și procentul de masă musculară. De asemenea, îți măsurăm și gradul de retenție a apei și gradul de dezechilibru muscular. Toate acestea teste sunt efectuate cu ajutorul unui aparat tip adipometru BX Deluxe cu ultrasunete. El este singurul care poate arăta exact densitatea fibrei musculare.

De asemenea, tot în cadrul consultației de specialitate sunt aplicate teste de mișcare funcțională și teste de fitness. Tot acum, specialiștii Human Fitness îți fac o analiză de nutriție și a stilului tău de viață.

Ca să îți cunoaștem în detaliu starea de sănătate, avem nevoie de 45-90 de minute din timpul tău, cât durează consultația. În urma acesteia, îți construim planul de antrenament 100% personalizat și adaptat corpului tău. După urmarea acestor pași, poți începe ședințele de antrenament.

Dacă crezi că o corectare a poziției corpului te-ar putea ajuta și pe tine pentru a scăpa de durerile de spate sau pentru a-ți îmbunătăți starea generală, programează-te chiar acum la pentru o evaluare posturala în București. Specialiștii Human Fitness vor identifica problema cu care te confrunți și îți vor da cele mai bune soluții. Contactează-i chiar acum la 0771 600 700.

sursa: my.clevelandclinic.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVALUARE de specialitate

PROGRAM

100% PERSONALIZAT

FITNESS & KINETOTERAPIE & NUTRIȚIE