Antrenamente cardio vs. hipertrofie: cum slăbești mult, într-un timp scurt

antrenamente cardio vs hipertrofie

Ți-ai propus să slăbești și ești în căutarea antrenamentului cu care să obții cele mai bune rezultate, într-un timp cât mai scurt? Vrei să scapi de kilogramele în plus, dar și să îți crești masa musculară? Un antrenor cu experiență va ști exact cum să te îndrume în efectuarea de antrenamente cardio vs. hipertrofie. Vei reuși astfel să îți atingi obiectivele propuse. Și, totuși, care sunt cele mai potrivite exerciții atunci când vrei să slăbești?

Cardio vs. hipertrofie: reducerea masei musculare, în antrenamentele pentru slăbit

Atunci când slăbești, pierzi nu doar țesut adipos, ci și masa musculară. Astfel, dacă ți-ai propus să slăbești, ia în calcul și faptul că vei pierde din musculatură. De aceea, chiar și când îți dorești să scazi în greutate, este important să îți menții sau chiar să construiești masă musculară, pentru un aspect cât mai plăcut.

În acest context, s-ar putea să te întrebi ce fel de exerciții să alegi și care sunt mai eficiente, cardio vs. hipertrofie, astfel încât tu să îți atingi obiectivul și să fii mulțumit de rezultat. Vei putea face acest lucru cu ajutorul unui plan personalizat de antrenamente, alaturi de un antrenor personal cu experiență. Acesta se va asigura că rămâi motivat și îți respecți planul de antrenament. Despre beneficiile antrenamentelor corect pesonalizate, alături de un antrenor personal, poți afla mai multe din articolul Cum alegi sala de sport: antrenor personal și program cu exerciții adaptate nevoilor tale.

Pentru a slăbi, dar și pentru a construi, în același timp, masă musculară, experții Human Fitness explică care sunt punctele forte ale fiecărui tip de antrenament, respectiv cardio vs. hipertrofie.

Cardio vs. Hipertrofie: care ajută mai mult la slăbit

Astfel, potrivit acestora, pentru antrenamentele cardio, s-a constatat că vei consuma mai multe calorii pe parcursul efectuării exercițiilor. Deci, dacă urmezi o oră de antrenament cardio, consumi mai multe calorii decât într-o oră de antrenament de hipertrofie, respectiv antrenament cu greutăți. Teoretic, antrenamentul cardio te ajută mai mult la slăbire. Și asta comparativ un antrenament pentru hipertrofie, după cum explică, în videoul de mai jos, Cristi Strava, antrenor și fondator al conceptului Human Fitness.

Dacă te-au ajutat informațiile prezentate în videoul de mai sus, te invităm să te abonezi la canalul nostru de YouTube, pe care îl poți accesa aici.

Cardio vs. Hipertrofie: funcționarea metabolismului

Apare însă întrebarea ce se întâmplă cu metabolismul tău pentru următoarele 24-48 de ore, după antrenamentul cardio vs. hipertrofie. Studiile au arătat ca în cazul antrenamentului cardio, metabolismul este crescut, necesitând un consum mai mare de calorii, pentru următoarele trei – șase ore.

În schimb, în situația unui antrenament de hipertrofie, respectiv un antrenament cu greutăți, metabolismul este crescut și consumă mai multe calorii, o durată de până la 24, chiar 48 de ore. Durata metabolismului ridicat depinde de o persoană la alta, dar și de cantitatea totală de musculatură pe care o ai în organism.

În concluzie, antrenamentul pentru hipertrofie este mai eficient pe 24-48 de ore decât antrenamentul de cardio.

Soluția câștigătoare: combinarea antrenamentelor cardio și hipertrofie

Cu toate acestea, varianta câștigătoare nu este practicarea doar a antrenamentului cardio sau doar a celui pentru hipertrofie. Soluția câștigătoare este combinarea acestora, precum și programul corect personalizat.

cardio vs hipertrofie pentru slabit

Pe lângă cele de mai sus, ține cont și de alimentație. Ai nevoie de o dietă echilibrată și sănătoasă, pentru a ajunge la rezultatele dorite. Despre importanța personalizării antrenamentelor și a alimentației, explică Cristi Strava, în videoul următor:

Daca ești în căutarea unui program de sport care să corespundă necesităților și obiectivele tale, apelează la Human Fitness. Spre deosebire de o sală de sport obișnuită, la noi, o întreagă echipă lucrează pentru tine. Aceasta este compusă din:

  • antrenor personal;
  • tehnician nutriționist;
  • kinetoterapeut;
  • preparator fizic.

Plan 100% personalizat, pe baza consultației inițiale

În plus, vei beneficia de un plan 100% personalizat de antrenamente. Acesta este realizat pe baza consultației inițiale de specialitate. Astfel îți sunt identificate nevoile, în urma numeroaselor evaluări făcute de experții Human Fitness. Despre toate acestea, poți afla mai multe din videoul următor. Explicațiile sunt oferite de antrenorul Cristi Strava. El este chiar inițiatorul conceptului Human Fitness. De asemenea, pe aceeși temă am scris și pe blog, în articolul Conceptul HUMAN Fitness sau atunci când o întreagă echipă lucrează pentru tine.

Indiferent de obiectivele pe care le ai, antrenorii Human Fitness te pot ajuta să ți le îndeplinești. Ei lucrează cot la cot cu tine, în sala de antrenament. Cel mai important lucru este că se asigură că efectuezi corect fiecare mișcare, rămâi motivat și îți respecți întocmai planul personalizat de antrenament.

Dacă vrei să vezi cum stau concret lucrurile și cum se desfășoară antrenamentele la Human Fitness, te așteptăm să ne faci o vizită. Ne găsești în centrul Bucureștiului, pe Bd. Unirii, nr. 65, Sector 3. Găsești oricând un antrenor gata să te ajute cu sfaturi și recomandări. De asemenea, pentru orice informație, ne poți contacta telefonic, la 0771 600 700 sau pe email, la contact@humanfitness.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVALUARE de specialitate

PROGRAM

100% PERSONALIZAT

FITNESS & KINETOTERAPIE & NUTRIȚIE