Beneficiile fitnessului: de la reducerea stresului, la un corp de invidiat

beneficiile fitnessului

Fie că vrei să slăbești, să îți crești masa musculară, să îți corectezi postura, să combați stresul sau să îți crești calitatea vieții, beneficiile fitnessului sunt nenumărate. Și asta cu atât mai mult cu cât vei face exerciții sub supravegherea și îndrumarea unui antrenor personal. Vorbim despre toate acestea în continuarea acestui articol și ce trebuie să faci pentru a-ți atinge obiectivele.

Beneficiile fitnessului: stabilirea obiectivelor

Înainte de a începe un program de fitness, există câteva lucruri importante pe care ar trebui să le stabilești, astfel încât să fii în siguranță și să îți atingi obiectivele propuse. Astfel, iată care sunt acestea:

 • evaluarea stării de sănătate;
 • obiectivele personale;
 • tipul de activitate;
 • durata și intensitatea;
 • programul și rutina;
 • nutriția;
 • odihna și recuperarea.

Vorbim în continuare despre fiecare dintre ele:

Beneficiile fitnessului: starea de sănătate

Pentru a te bucura din plin de beneficiile fitnessului, înainte de a alege un program de antrenamente,
verifică-ți starea de sănătate. Un specialist va vedea dacă există vreo limitare sau restricție în ceea ce privește activitățile fizice. Este important să-ți cunoști nivelul de fitness și să discuți cu un profesionist înainte de a începe orice program de fitness.

Urmărește video și află în ce constă o astfel de verificare și cum ne ajută să elaborăm un program complet adaptat nevoilor și dorințelor tale.

Noi, la Human Fitness, îți acordăm gratuit consultația de specialitate. În cadrul ei, vei trece prin mai multe teste, precum și printr-o analiză de nutriție și a stilului de viață. Ședința de consultație durează între 45 și 90 de minute, timp în care, un specialist Human Fitness se va ocupa în detaliu de tine și îți va evalua starea de sănătate cu ajutorul:

 • evaluării posturale și stabilirea deficiențelor de postură;
 • testului de măsurare a procentului și a cantității de grăsime, a procentului de masă musculară, a retenției de apă și a gradului de dezechilibru muscular. Testul se efectueaza cu un aparat tip adipometru BX Deluxe cu ultrasunete. Acest aparat este singurul care poate arăta exact densitatea fibrei musculare;
 • testelor de mișcare funcțională;
 • teste de fitness;
 • analizei de nutriție și a stilului de viață.

Poți programa chiar acum o consultație, contactându-ne la 0771 600 700, iar un specialist al Human Fitness se va ocupa în detaliu de evaluarea ta.

Beneficiile fitnessului si obiectivele personale

Planul de atingere a obiectivelor personale va fi realizat pe baza rezultatelor evaluării inițiale. Astfel, în funcție de ce anume îți dorești să realizezi prin programul de fitnees, echipa de experți ai Human Fitness se va asigura că vei îndeplini, oferindu-ți în permanență asistență. Astfel, vei beneficia de sprijinul întregii echipe, alcătuită din preparator fizic, specialist în nutriție, kinetoterapeut și antrenor personal. Despre conceptul nostru, poți afla mai multe din articolul Conceptul HUMAN Fitness sau atunci când o întreagă echipă lucrează pentru tine.

exercitii fitness cu antrenor personal

Tu trebuie doar să te decizi ce anume îți dorești să realizezi prin programul de fitness. Vrei să slăbești, să îți crești masa musculară, să îți corectezi poziția posturală sau pur și simplu să îți îmbunătățești stilul de viață? Stabilirea obiectivelor te va ajuta să rămâi motivat și să îți monitorizezi progresul.

Beneficiile fitnessului depind de perseverență și de motivație

Tot în cadrul consulației inițiale, membrii echipei Human Fitness vor realiza pentru tine un plan personalizat de antrenamente. El va fi întocmit în funcție de nivelul la care te afli. Despre el, poți afla mai multe informații din articolul Antrenamentul personalizat de fitness – soluția optimă pentru a face mișcare.

Pe măsură ce progresezi, nivelul va fi adaptat. Dacă nu ai mai făcut sport de ceva vreme sau deloc, este important să începi cu exercitii cu o intensitate redusă. Ulterior, poți crește intensitatea lor, dar și durata antrenamentelor. Pentru aceasta, o importanță deosebită o are supravegherea antrenorului personal.

La Human Fitness, ne asigurăm că membrii noștri nu fac nicio mișcare în lipsa antrenorului personal. Și asta mai ales pentru siguranța, de a nu exista accidentări sau exerciții incorect efectuate care pot dăuna stării de sănătate. De asemenea, antrenorul personal se asigură că rămâi motivat în atingerea obiectivelor tale, pe tot parcursul antrenamentelor.

Programul și rutina

Planul de antrenamente include o varietate de exerciții, care să te ajute să îți îndeplinești obiectivele. Este important să-ți adaptezi programul și să-ți creezi o rutină care să poată fi susținută pe termen lung.

Nutriția

În funcție de nevoile tale, dar și în funcție de nivelul exercițiilor pe care le practici, în cadrul consultației inițiale ți se va întocmi și un plan de nutriție. Reține însă că o dietă echilibrată și sănătoasă este esențială pentru a obține beneficiile maxime ale programului de fitness. Cu ajutorul planului de alimentație, vei fi sigur că mănânci suficiente proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase pentru a-ți sprijini eforturile fizice.

Beneficiile fitnesului pentru sănătatea fizică și mentală

Dincolo de obiectivele pe care ți le-ai propus, există o serie de beneficii ale fitnessului pentru sănătatea ta fizică și mentală.

Iată câteva dintre ele:

 • Creșterea masei și a forței musculare: exercițiile personalizate, precum și antrenamentul cu greutăți poate ajuta la creșterea forței musculare și a masei musculare.

Cristi Strava îți explică în video următor care este rolul antrenamentelor de forță și cât de importante sunt pentru sănătatea corpului, nu doar pentru a avea ”pachete de mușchi”.

 • Îmbunătățirea sănătății cardiovasculare: exercițiile cardiovasculare pot îmbunătăți sănătatea inimii și a sistemului cardiovascular.
 • Scăderea în greutate: fitnessul ajuta la arderea caloriilor și la scăderea în greutate. Și asta datorită creșterii metabolismului și arderii grăsimilor.
 • Îmbunătățirea sănătății articulațiilor și a oaselor: fitnessul poate ajuta și la îmbunătățirea densității osoase și a flexibilității articulațiilor. Sunt prevenite astfel bolile articulare și osteoporoza.
 • Reducerea riscului de boli cronice: Exercițiile fizice făcute regulat reduc riscul de apariție a bolilor cronice, cum ar fi diabetul de tip 2 sau bolile de inimă.
 • Îmbunătățirea sănătății mentale: fitnessul ajuta la reducerea stresului, anxietății și a depresiei. De asemenea, poate ajuta la creșterea stimei de sine și a calității somnului.

De reținut este faptul că fiecare persoană este unică, iar beneficiile fitnessului pot varia în funcție de nivelul efortului depus, de obiective și de nevoi individuale. De aceea, un rol esențial îl au planul personalizat de antrenamente, precum și antrenorul personal. Cu ajutorul lor, vei obține cele mai bune rezultate. În plus, la Human Fitness ai posibilitatea de a opta atât pentru efectuarea antrenamentelor la sală, cât și din confortul casei, online, beneficiind de sprijinul antrenorului personal.

Pentru mai multe informații, ne poți suna oricând, la 0771 600 700 sau ne poți face o vizită la sală, în Bd. Unirii, nr. 65, București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVALUARE de specialitate

PROGRAM

100% PERSONALIZAT

FITNESS & KINETOTERAPIE & NUTRIȚIE