Echilibrul perfect între minte si corp: cum să îți recuperezi și să menții sănătatea cu ajutorul sportului

fitness cu antrenor personal

O sănătate bună contribuie semnificativ la starea de bine și la calitatea vieții tale. Este important să o păstrezi, dar și să o readuci în echilibru, atunci când apar unele afecțiuni. Mișcarea și practicarea unui sport te pot ajuta atât să previi bolile, dar și să tratezi sau să ții sub control o anumită afecțiune. Și asta fie că este vorba despre boli ale sistemului osos, sistemului nervos central, afecțiuni respiratorii, ale articulațiilor sau afecțiuni cronice, precum diabet sau boli cardiovasculare. Pentru a-ți doza efortul, dar și pentru a nu risca să faci greșit unele mișcări, astfel încât mai mult să îți dăuneze sănătății, ai putea apela la sprijinul unui specialist. Te poate ajuta practicarea exercițiilor de fitness cu antrenor personal.

Antrenorul personal se va asigura că rămâi motivat până la atingerea obiectivelor tale. Află din continuarea acestui articol ce ai putea să faci pentru a-ți menține sănătatea prin mișcare.

Fitness cu antrenor personal: mișcarea, o constantă în viața ta

Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să găsim soluții pentru a ajunge la starea de bine pe care o merităm. Ideal ar fi ca mișcarea să devină o constantă în viața ta. De cele mai multe ori însă, oamenii apelează la sport doar atunci când ajung într-un dezechilibru, precum:

 • au luat prea mult în greutate;
 • au fost deja diagnosticați cu diabet;
 • corpul lor prezintă diferite deformări precum: lordoză, cifoză, scolioză;
 • au probleme precum cardiovasculre sau respiratorii;
 • stresul le controlează viața.

Indiferent de vârsta, ocupația, starea de sănătate sau chiar timpul de care dispui, acum este cel mai bun moment să te apuci de sport. Beneficiile vor fi cu atât mai mari cu cât vei face mișcare sub supravegherea unui antrenor personal care să te îndrume.

Fitness cu antrenor personal, modalitate de prevenire a bolilor cronice

Dincolo de motivațiile tale personale, sportul rămâne cea mai bună modalitate de prevenire a principalelor boli cronice, ce ține de metabolismul organismului uman. De exemplu, poți preveni:

 • obezitatea;
 • diabetul zaharat;
 • bolile cardiovasculare;
 • bolile degenerative ale oaselor și articulațiilor;
 • bolile sistemului nervos central;
 • afecțiuni respiratorii.
fitness cu antrenor personal

În concluzie, practicarea sportului alături de specialiști în mișcare sau practicarea de fitness cu antrenor personal este și cel mai eficient mijloc nemedicamentos prin care se pot trata sau ține sub control diferite afecțiuni.

Fitness cu antrenor personal și sănătate prin mișcare

Antrenorii personali de la Human Fitness dețin studii în domeniul sportiv și al medicinei sportive. Vor știi ce exerciții ți se potrivesc cel mai bine. Și asta în funcție de obiectivele tale, dar și de terapia pentru însănătoșire, în cazul în care te confrunți cu o anumită afecțiune. Experiența din lucrul cu oamenii le-a arătat că în sala de sport se poate atât construi, cât și menține sănătatea.

Toate acestea sunt însă posibile datorită conceptului unic de fitness practicat la Human. Membrii noștri fac fitness cu antrenor personal, după tehnici combinate cu kinetoterapie. Ajung în sală după ce inițial au trecut printr-o evaluare. Evaluarea este realizată în cadrul unei consultații de specialitate, în care le sunt aplicate mai multe teste. Poți afla mai multe despre ea din articolul Fitness la un alt nivel: descoperă conceptul unic HUMAN, cu antrenor personal.

Ulterior, vei urma un program personalizat de antrenamente. Acesta presupune practicarea combinată a tehnicilor de fitness și de kinetoterapie. Antrenamentele sunt practicate astfel într-un mod inteligent, controlat, sigur și adaptat particularităților tale fizice și structurale.

Un program personalizat de antrenamente urmează și Dana. Ea este membru al Human Fitness. O poți umări în videoul de mai jos. Ea vorbește despre cum se simte după doar o lună de fitness cu antrenor personal.

Cel mai important lucru în sala de fitness este să nu se creeze dezechilibre la nivelul coloanei vertebrale, mușchilor, articulațiilor și al organelor interne. Aici intervine rolul antrenorului personal, care se asigură că nu se întâmplă asta.

Rolul exercițiilor practicate în sală

Rolul exercițiilor practicate în sala de fitness trebuie să fie acela de a:

 • reduce excedentul de grăsime;
 • a crește și tonifia masa musculară;
 • să modeleze corpul până la nivel celular;
 • să corecteze eventualele deficiențe fizice (precum cifoză, lordoză, genuvarum, genuflexum, hernie de disc, lombalgie, protruzie).

Din păcate, sunt frecvente cazurile în care mersul la sală devine o experiență dureroasă și neplăcută. Oamenii suferă diferite tipuri de accidentări. Efecte le constată mult mai târziu, în urma unui control medical specializat ca urmare a apariției problemelor de sănătate.

avantaje fitness cu antrenor personal

Astfel de lucruri nu se pot întâmpla însă atunci când sportul este practicat cu antrenor personal. La noi, regula este că nicio mișcare nu are loc în absența acestuia.

Datorită efortului tău, dar și a îndrumării antrenorului personal vei obține și vei păstra echilibrul dorit între sănătate și mișcare. Și asta doar practicând sportul într-un mod conștient, indiferent de ce activitate fizică alegi să desfășori. Fiind conștient de forma ta fizică actuală și de limitele propriului organism, vei ști exact cum să îți dozezi efortul pentru a ajunge la rezultatele dorite. De asemenea, vei fi conștient că modalitățile reale prin care îți poți îmbunătății starea de sănătate și înfățișarea sunt doar acelea potrivite ție și particularităților corpului tău.

“Trasul de fiare”, mușchii și “slăbitul peste noapte”

Specialiștii atenționează că “a trage de fiare” nu este o soluție pentru a obține masă musculară. La fel cum a face exerciții cardio nu te face să slăbești peste noapte, dacă ești supraponderal. Și asta pentru că ai nevoie de un plan personalizat. În cele din urmă, practicarea fitnessului devine un mod de viață.

Potrivit antrenorilor, fitnessul este o disciplină complexă, cu o întreagă filosofie. Elemente sale susțin o dezvoltare fizică armonioasă, o creștere a forței și a rezistenței corpului. Practicarea lui contribuie și la sănătatea psihoemoțională. Vei resimți o creștere a încrederii în sine și a capacității de concentrare, dar și diminuarea stărilor de anxietate și depresie.

Urmărește video de mai jos! Cristi Strava, antrenor personal și cofondator al Clinicii de Fitness HUMAN îți explică cât de importante sunt antrenamentele de forță pentru orice persoană, scopul lor nu este doar de a ”face mușchi”!

De reținut este faptul că fiecare perioadă a vieții, respectiv adolescență, maturitate sau bătrânețe, are propria specificitate. Ea care solicită o abordare diferită a mișcării și a exercițiilor fizice practicate. Totodată, obiectivele, dar și eforturile depuse pentru atingerea lor, diferă în funcție de vârsta la care te afli.

În același timp, practicarea fitnessului într-un mod corect, aduce, pe lângă multiplele avantaje care se văd în aspectul fizic (un trup zvelt, o musculatură echilibrată), și numeroase avantaje pentru sănătate. Le vei resimți la nivelul coloanei vertebrale, articulațiilor, inimii, respirației, pielii, stării psihice și chiar și la nivel energetic.

Rutina personalizată de antrenament

De reținut este însă faptul că trecerea de la o viață sedentară la o viață activă se face cu răbdare și voință. Totodată, este necesară adoptarea unei rutine de antrenament personalizată, inclusiv la nivel de alimentație. Aceasta este un sprijin important în sport, ajutând la obținerea obiectivelor stabilite.

În concluzie, este important ce tip de mișcare alegi să practici, dar și modul în care o faci! De aceste două alegeri va depinde pe termen lung, echilibrul tău fizic, mental și emoțional.

Pentru rezultate sigure, echipa Human îți propune să alegi fitnessul alaturi de antrenor personal. Il vei practica după un plan personalizat, ce include elemente importante de kinetoterapie și a unor tehnici antistress. Acestea te vor ajuta să te reconectezi la propria persoană și îți vor aduce o permanentă stare de bine. Programează-te chiar acum la 0771 600 700 sau mergi direct la sala Human Fitness, în Bdul. Unirii, nr. 65, pentru a vedea, concret, cum se desfășoară antrenamentele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVALUARE de specialitate

PROGRAM

100% PERSONALIZAT

FITNESS & KINETOTERAPIE & NUTRIȚIE