Mituri periculoase atunci când vrei să slăbești: greșeli care îți pot afecta sănătatea

greșeli când vrei să slăbești

Există nenumărate mituri despre fericire, dragoste și slăbire. Dacă ești în căutarea unei soluții rapide pentru a pierde în greutate, mai ales acum, în prag de Sărbători, ai grijă la mituri. Ai putea face greșeli când vrei să slăbești, care să te împiedice să obții rezultatele dorite, dar mai ales care să îți pună sănătatea în pericol. Îți prezentăm în continuarea acestui articol câteva dintre miturile legate de pierderea kilogramelor în plus și obținerea unor forme armonioase.

Se vorbește și se scrie atât de mult pe tema pierderii în greutate, încât poate fi greu să faci diferența între ce ar putea să ajute cu adevărat și ce este doar mit. Mai mult, astfel de soluții care promit o slăbire rapidă ajung în cele din urmă să îți afecteze sănătatea. Cunoscându-ți corpul și metabolismul, cel mai bine ar fi să realizezi un plan echilibrat între dietă și mișcare, pe care să îl respecți. Sub îndrumarea unui antrenor, cu siguranță rezultatele nu vor întârzia să apară.

Îți prezentăm în continuare ce trebuie să eviți în planul tău pentru a nu face greșeli când vrei să slăbești. Astfel, vorbim despre cele mai comune mituri legate de pierderea în greutate și de ce ele nu funcționează.

Greșeli când vrei să slăbești: un program intens de exerciții fizice, singura modalitate de a pierde în greutate

Cu siguranță, antrenamentele fizice sunt o componentă semnificativă într-un plan de slăbire. Și asta mai ales dacă îți dorești nu doar să pierzi kilograme, ci și să obții o modelare a corpului tău, bucurându-te de forme armonioase. Despre toate acestea, am vorbit, pe larg, în articolul Slăbire prin fitness, cea mai bună soluție pentru cel mai bun rezultat.

Pierderea în greutate cu succes implică efectuarea de mici schimbări ale stilului de viață, pe care să le adopți pe termen lung. De exemplu, ai putea încerca să fii mai activ fizic în viața de zi cu zi. Se recomandă ca adulții să facă cel puțin 150 de minute de activitate fizică, cum ar fi mersul pe jos sau pe bicicleta, în fiecare săptămână. În cazul celor supraponderali, s-ar putea să fie nevoie de mai mult de atât pentru a pierde în greutate.

Concret, un program de exerciții fizice intense nu poate compensa lipsa unei diete corespunzătoare. Și asta deoarece pentru a pierde în greutate, trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi. Acest lucru se poate obține printr-un consum mai mic de alimente și mai multă mișcarea Cea mai bună variantă este o combinație a ambelor.

Antrenamentele de fitness sunt o soluție echilibrată de efort depus pentru a slăbi. În același timp, în luna decembrie, înainte de Sărbători, tot mai multe persoane se apucă de sport. Și asta pentru a arăta bine la petrecerile care urmează sau pentru a-și antrena corpul pentru sezonul de schi.

Nicky Matei, antrenor personal si cofondator al Human Fitness, vine cu o serie de sfaturi practice despre slăbire și tonifiere, pe care le poți urmări în videoul următor.

Mit: alimentele sănătoase sunt mai scumpe

Legat de adoptarea unei diete adecvate, poate părea că alimentele mai sănătoase sunt și mai scumpe față de alternativele lor. Vei fi însă surprins să afli că dacă înlocuiești ingredientele cu alternative sănătoase, mesele ar putea costa mai puțin.

De exemplu, poți alege ca garnitură pentru carne, legume în locul cartofilor prăjiți.

Mit: carbohidrații te fac să te îngrași

Consumați în cantități potrivite, ca parte a unei alimentații echilibrate, carbohidrații singuri -respectiv fără unt sau sosuri bogate în calorii – nu vor duce la creșterea în greutate.

Alege cereale integrale și carbohidrați din făină integrală, cum ar fi orezul brun și pâinea integrală. Când încerci să slăbești, evită alimentele cu amidon și pe cele prăjite.

Greșeli când vrei să slăbești: înfometarea, cel mai bun mod de a pierde în greutate

Este puțin probabil ca dietele accidentale, prin înfometare, să dea rezultate pe termen lung. Poate că vor funcționa pe perioade scurte, dar nu pot fi urmate pe termen lung. Mai mult, apelarea la înfometare ca metodă de slăbire va duce la o pierdere importantă de nutrienți esențiali de care are nevoie corpul tău.

De asemenea, vei avea un nivel scăzut de energie și vei simți nevoia de a consuma mai multe alimente bogate în grăsimi și zahăr. Consumul acestora nu va face decât să ducă la înmagazinarea de calorii, producând creșterea în greutate.

Mit: unele alimente accelerează metabolismul

Metabolismul este reprezentat de toate procesele chimice care se desfășoară continuu în interiorul corpului, pentru a întreține viața. Procesul are nevoie de energie, iar cantitatea necesară variază de la o persoană la alta, în funcție de factori precum:

  • mărimea corpului;
  • vârsta;
  • sexul;
  • genele.

Se spune că anumite alimente și băuturi pot accelera metabolismul, ajutând organismul să ardă mai multe calorii și să piardă în greutate. Există puține dovezi științifice pentru acest lucru. Atenție că unele dintre aceste produse pot conține niveluri ridicate de cofeină și zahăr.

Mit: pastilele de slăbit sunt sigure de utilizat pentru pierderea în greutate

Nu toate tabletele de slăbit sunt eficiente sau sigure. Există o mulțime de produse despre care se spune că ajută la pierderea în greutate. De cele mai multe ori, ele fac parte din categoria greșelilor când vrei să slăbești.

Atenție încă că există pe piață pastile de slăbit care pot fi cumpărate fără prescripție medicală, care pot conține ingrediente dăunătoare sănătății.

Mit: alimentele etichetate „scăzut în grăsimi” sunt întotdeauna o alegere sănătoasă

Dacă un aliment este etichetat având mențiunea „cu conținut scăzut de grăsimi” nu îl face automat o alegere sănătoasă. Verifică eticheta pentru a vedea câtă grăsime conţine. Și asta deoarece, unele alimente cu conținut scăzut de grăsimi pot avea un nivel ridicat de zahăr.

Mit: renunțarea la toate gustările duce la pierderea în greutate

Gustarile nu reprezintă o problema atunci când încerci să slăbești. Mulți oameni au nevoie de o gustare între mese pentru a menține nivelul de energie, mai ales dacă au un stil de viață activ. Alege să consumi fructe sau legume în loc de chipsuri, ciocolată și alte produse bogate în zahăr, sare și grăsimi.

Mit: consumul unei cantități mari de apă te ajută să slăbești

Apa nu te face să slăbești, dar te menține hidratat. S-ar putea să te ajute să iei mai puține gustări. Uneori, setea poate fi confundată cu foamea, iar atunci dacă bei apă scapi de senzația de foame.

Greșeli când vrei să slăbești: săritul peste mese este o soluție bună

Săritul peste mese nu este o idee bună de pus în practică atunci când îți propui să slăbești. Pentru a ajunge la rezultatele dorite, trebuie să reduci cantitatea de calorii consumate și să le crești pe cele arse, prin exerciții fizice. Dacă sari peste mese, te vei simți obosit și vei pierde nutrienți esențiali. Cu siguranță, se apelează la mai multe gustări, ceea ce ar putea duce la creșterea în greutate.

sport si dieta pentru un slabit sanatos

În aceste condiții, în lupta cu kilogramele în plus, echilibrul dintre antrenamentele fizice și dietă sunt soluția perfectă care te va duce la scăderea în greutate. Atenție! Pentru a da rezultate, planul trebuie să fie unul personalizat. Ce este potrivit pentru o persoană, poate să nu fie eficient în cazul alteia.

Dacă îți dorești să slăbești eficient și să fii în formă de Sărbători, te pot ajuta specialiștii Human Fitness. În urma consultației inițiale, ei îți pot realiza un plan personalizat de antrenamente, alături de o dietă adaptată nevoilor tale. Află mai multe din articolul Conceptul HUMAN Fitness sau atunci când o întreagă echipă lucrează pentru tine. Vei reuși astfel să slăbești sănătos, într-o perioadă stabilită inițial.
Mai mult, în cazul în care vei alege să urmezi antrenamentele în cadrul Human Fitness vei beneficia de un antrenor personal, care te va motiva și se va asigura că respecți planul stabilit inițial. Te poți programa chiar acum la 0771 600 700, pentru a vedea care este soluția în cazul tău, pentru a slăbi sănătos.

sursa: nhs.uk

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVALUARE de specialitate

PROGRAM

100% PERSONALIZAT

FITNESS & KINETOTERAPIE & NUTRIȚIE