Sport și dietă personalizate, cheia succesului pentru o slăbire rapidă, cu modelare corporală

program personalizat de slabire

Pierderea în greutate poate fi o misiune dificilă. Și asta mai ales atunci când îți dorești să se întâmple repede și vizibil. Doar apelând la un program personalizat de slăbire, atent monitorizat, care să îmbine elementele de nutriție cu exercițiile fizice corecte, poți slăbi în mod sănătos și susținut, păstrând pe termen lung, efectele obținute.

Efecte dăunătoare pentru sănătate, cu o dietă drastică

Fie că se pregătesc de Sărbători sau pentru un anumit eveniment, toată lumea vrea să slăbească într-un timp cât mai scurt. Oamenii își doresc să obțină rezultate “peste noapte”. Pe de altă parte, cei mai mulți dintre ei nu sunt dispuși să facă un efort real și susținut. Și asta nici în ceea ce privește alimentația, nici în ceea ce privește mișcarea.

Ajung astfel să pună în practică tot felul de metode spectaculoase, citite pe internet. Se grăbesc să le încerce fără să conștientizeze că, în realitate, își pun sănătatea în pericol.

Pentru a obține rezultatele dorite, într-un timp cât mai scurt, specialiștii în fitness și nutriție spun că totul ține de disciplină, dar și de un program personalizat de slăbire și tonifiere. Și asta pentru că ce se potrivește pentru o persoană, poate să nu dea rezultate în cazul alteia.

slabire si tonifiere prin fitness

La HUMAN Fitness, beneficiezi atât de un program personalizat de antrenamente, în funcție de obiectivele tale și de nivelul la care te afli în ceea ce privește rezistența la efort, cât și de un antrenor personal. Acesta se asigură că efectuezi corect exercițiile din planul de antrenament, nu îți pui sănătatea în pericol și rămâi motivat.

Consultație de specialitate, pentru un program personalizat de slăbire

Inițial, vei face o consultație de specialitate. În cadrul ei, ți se vor evalua starea de sănătate, postura corporală, dar și stilul actual de viață. Concret, în cadrul evaluării de specialitate, realizată de către specialiștii HUMAN, vei urma:

  • test de măsurare a procentului și a cantității de grăsime, a procentului de masă musculară, a retenției de apă și a gradului de dezechilibru muscular;
  • evaluare posturală și stabilirea deficiențelor de postură;
  • teste de mișcare funcțională și teste de fitness;
  • analiză de nutriție și a stilului de viață;
  • analiza dosarului medical, dacă este cazul.

Despre consultația de specialitate, poți afla mai multe din articolul Fitness la un alt nivel: descoperă conceptul unic HUMAN, cu antrenor personal.

Ce poți obține cu ajutorul unui program personalizat de slăbire

Ulterior, cu ajutorul planului personalizat de antrenamente, indiferent de obiectivele pe care ti le propui, vei obține:

  • slăbire și tonifiere;
  • creștere masă musculară;
  • relaxare și destresare;
  • corectare posturală și eliminarea durerilor.

Bianca Barbu, membru Human Fitness Clinic, vorbește în video-ul de mai jos despre rezultatele concrete pe care le-a obținut cu ajutorul antrenamentelor, atât în ceea ce privește modelarea corporală, cât și schimbările în stilul de viață.

Rolul alimentației într-un program personalizat de slăbire

Desigur, atunci când îți propui să slăbești, un rol important îl are și alimentația. Specialiștii Human spun că într-un plan de slăbire trebuie acordată atenție cantității porțiilor, dar și calității alimentelor. Trebuie să te asiguri că ai toți nutrienții necesari organismului tău și în niciun caz să nu recurgi la diete drastice sau înfometare. Acestea nu pot fi susținute pe termen lung și îți pun și sănătatea în pericol.

De aceea, pentru a scăpa de kilogramele nedorite trebuie să îți susții eforturile cu ajutorul mișcării bine direcționate. Exercițiile special concepute, realizate sub supravegherea antrenorului personal, te vor ajuta să obții o remodelare corporală armonioasă, într-un timp rezonabil.

Și asta spre deosebire de persoanele care aplică diete drastice și riscă să se simtă slăbite, înfometate și nervoase. Mai mult, ele pot ajunge chiar la anorexie sau la pierderea masei musculare. Majoritatea abandoneză totuși destul de repede acest regim drastic, ”împrumutat” de pe rețelele de socializare sau de la prieteni. Despre toate acestea, am vorbit, pe larg, în articolul Mituri periculoase atunci când vrei să slăbești: greșeli care îți pot afecta sănătatea.

Dietele miraculoase și efectul yo-yo

De asemenea, cei care recurg la astfel de “soluții miraculoase” pentru slăbit, pot suferi de efectul yo-yo. Acesta constă în punerea rapidă înapoi a kilogramelor pierdute. Motivul principal pentru care greutatea revine după o dietă este lipsa musculaturii. De aceea, este foarte important ca în programul de slăbire să fie introduse și exerciții personalizate de tonifiere.

De reținut este că dietele sunt percepute de organism ca un stres. Din această cauză, persoanele care suferă de diferite afecțiuni medicale ar trebui să aibă mare grijă înainte de a-și propune să piardă în greutate. În cazul lor, este recomandat să meargă mai întâi la medic, pentru consultație și investigațiile necesare. Ulterior, ele pot apela numai la programe 100% personalizate de slăbire, sub atenta supraveghere a unor antrenori personali, specializați în fitness și nutriție.

Programul personalizat de slăbire – alegerea ideală pentru remodelarea corporală

Specialiștii Human Fitness atenționează că exercițiile fizice sunt singurele care potențează efectele unei diete sănătoase. Acestea stimulează organismul să piardă din grăsime și din țesutul adipos, simultan cu o creștere armonioasă a masei musculare. Atenție! Nu orice tip de mișcare garantează că îți vei atinge obiectivele propuse. Mișcarea prea intensă sau incorect executată poate pune presiune pe mușchi, ligamente și oase. De asemenea, poate provoca dureri sau accidentări.

Antrenamentele pentru pierderea în greutate sunt eficiente atunci când sunt concepute de către specialiști în fitness, conform nevoilor proprii fiecărei persoane. Urmărește explicațiile și sfaturile pe care ți le dă Nicky Matei, antrenor personal și cofondator al Clinicii de Fitness HUMAN.

Astfel, sunt concepute exerciții adecvate pentru o pierdere optimă în greutate și pentru o remodelare corporală armonioasă, într-un ritm alert, dar și benefic pentru organism.

Expertiza unui antrenor personal asigură un program de exerciții care să nu pună în pericol sănătatea “pacientului”. Este demonstrat faptul că oamenii care fac sport pe cont propriu (aleargă, merg la o sală clasică, au acasă echipamente de fitness) sunt supuși, în mod constant și inevitabil, unui risc ridicat de accidentări. Cu timpul, pot aparea hernii de disc, fisuri de menisc, rupturi de ligamente și deformări ale coloanei vertebrale. A preveni este mult mai important decât a vindeca, de aceea antrenamentele de fitness au și un rol profilactic.

Mișcarea trebuie să facă parte din rutina zilnică

După ce au scăpat de kilogramele în plus, majoritatea persoanelor renunță rapid la diete și la antrenamente. Și, de cele mai multe ori, kilogramele sunt puse la loc, foarte ușor. Odată ce ai atins greutatea dorită și formele visate, trebuie să le și menții. Este recomandat să continui să faci mișcare și să ai grijă să adopți o alimentația echilibrată. Ambele ar trebui să facă parte din rutina zilnică, dintr-un nou stil mai sănătos de viață. Pe termen lung, te vei bucura de multiple beneficii, atât la nivel fizic, cât și psihic.

Pentru antrenamente eficiente și 100% personalizate pe nevoile tale de mișcare, te invităm la sală: Bulevardul Unirii, nr. 65, Sector 3. O întreagă echipă de specialiști te va evalua și va crea un program unic, care îmbină kinetoterapia și nutriția, cu elementele de fitness. Pentru detalii și programări, sună la 0771 600 700!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVALUARE de specialitate

PROGRAM

100% PERSONALIZAT

FITNESS & KINETOTERAPIE & NUTRIȚIE