Kickboxing-ul, sportul care arde rapid calorii și combate depresia

kickboxing in bucuresti

Cunoscut ca un sport practicat în competiții și meciuri, kickboxing-ul a devenit din ce în ce mai căutat și în rândul celor care vor să facă doar mișcare. Multe persoane aleg să practice kickboxing în scop de fitness, pentru a-și îmbunătăți forța, flexibilitatea, rezistența cardiovasculară, a-și reduce stresul sau pentru a dobândi abilități de autoapărare. Despre beneficiile acestui sport, unde poți face kickboxing în București, dar și de ce este important să îl practici sub supravegherea unui antrenor personal, poți afla din continuarea acestui articol.

Kickboxing în București, sub supravegherea antrenorului, pentru a evita accidentările

Kickboxingul este un sport care implică lovituri de brațe și picioare, combinând mișcări din artele marțiale și box. Kickboxingul presupune antrenamente solicitante și intense. Din această cauză, dacă nu este practicat corect, poate fi periculos pentru sănătate.

De obicei, se recomandă să fie practicat sub supravegherea unui antrenor personal. Și asta pentru a evita atât accidentările, dar și urmările pe termen lung. Kickboxingul practicat la HUMAN Fitness Clinic este non contact și ajută la obținerea unei forme sportive generale și la relaxare.

Despre beneficiile practicării sportului cu antrenor personal, poți afla mai multe din articolul Fitness la un alt nivel: descoperă conceptul unic HUMAN, cu antrenor personal.

Kickboxing în București: beneficii

Beneficiile practicării kickboxingul ca formă de fitness sunt însă nenumărate. Atenție însă unde și cu ce antrenor alegi să îl practici, pentru a rămâne în siguranță, dar și pentru a fi sigur că îți atingi obiectivele propuse, precum scăderea în greutate, creșterea masei musculare sau întreținere corporală. Poți apela la specialiștii Human Fitness, despre care poți afla mai multe aici.

Îți prezentăm în continuare o serie de beneficii ale kickboxingului practicat corect, atât pentru sănătatea ta fizică, cât și mentală, printre care:

  • îmbunătățirea formei fizice și a condiției cardiovasculare;
  • arderea caloriilor;
  • tonifierea și întărirea mușchilor;
  • îmbunătățirea flexibilității și a coordonării;
  • reducerea stresului;
  • combaterea depresiei.

Kickboxing în București: îmbunătățirea formei fizice

Kickboxing-ul este o formă intensă de exercițiu cardiovascular. Prin practicarea lui, sănătatea inimii tale se poate îmbunătăți semnificativ.

kickboxing in bucuresti slabire rapida

Arderea caloriilor

Prin antrenamentul regulat de kickboxing, poți arde un număr mare de calorii. Și asta pentru că este un sport intens și solicitant. Astfel, prin practicare lui, poți pierde în greutate sau îți poți menține greutatea la un nivel optim.

Tonifierea și întărirea mușchilor

Un antrenament de kickboxing implică întregul corp, de la picioare și până la brațe. Prin lovituri și tehnici de apărare, vei lucra mai multe grupe musculare, inclusiv brațele, picioarele, abdomenul și spatele.

Tonifierea este cu atât mai importantă în cazul persoanelor sedentare, cu masă musculară scăzută. Ele se pot confrunta cu atrofie musculară. Despre cum poți combate această afecțiune, vorbește, pe larg, în videoul următor, Cristi Strava, antrenor personal și coordonator al echipei HUMAN Fitness.

Poți urmări mai multe informații legate de sport și posibile afecțiuni de care ai putea suferi chiar tu, urmărind canalul nostru de Youtube.

Îmbunătățirea flexibilității și a coordonării

Antrenamentele de kickboxing implică o varietate de mișcări dinamice, ce contribuie la îmbunătățirea flexibilității și a coordonării mișcărilor tale.

Reducerea stresului

Kickboxing-ul este o formă excelentă de eliberare a stresului și a tensiunii acumulate. Loviturile și exercițiile intense pot ajuta, pe de o parte, la eliberarea energiei negative, iar pe de altă parte, la creșterea numărului de endorfine. Acest lucru te va face să te simți mai bine și mai relaxat.

Este important de menționat că, înainte de a începe orice program de kickboxing sau orice altă formă de exercițiu fizic intens, ar trebui să consulți întotdeauna un medic sau un profesionist. Și asta pentru a te asigura că ești într-o stare fizică bună și că nu ai contraindicații.

Combaterea depresiei cu ajutorul kickboxing-ului

Kickboxingul poate fi o activitate benefică în gestionarea simptomelor depresiei. Și asta deoarece oferă un mix de exerciții fizice și stimulare mentală. Fiind un sport cu mișcări fizice intense, antrenamentele regulate produc efecte pozitive asupra stării de spirit și bunăstării mentale. De asemenea, efortul fizic duce la eliberarea de endorfine, cunoscute sub numele de “hormoni ai fericirii“. Acestea îmbunătățesc starea de spirit și reduc simptomele depresiei.

Pe măsură ce avansezi în practicarea kickboxing-ului și îți dezvolți abilitățile, poți experimenta o creștere a încrederii în sine, dar și a stimei de sine. Acest lucru poate fi benefic în combaterea sentimentelor de tristețe și descurajare, asociate cu depresia.

kickboxing bucuresti cu antrenor personal

De asemenea, participarea la antrenamentele de kickboxing de la sală îți oferă posibilitatea de a întâlni oameni noi și de a dezvolta relații sociale pozitive. Interacțiunea socială poate contribui la îmbunătățirea stării de spirit și reducerea izolării sociale, care sunt, în unele cazuri, asociate cu depresia. Mai multe despre acest sport poți afla din Kickboxing cu antrenor personal, siguranță în practicarea unui sport cu lovituri.

Dincolo de beneficii, dacă ești pasionat de acest sport și ți-ar plăcea să îl practici, îți recomandăm să consulți un specialist înainte de a veni la sală. Și asta cu atât mai mult în cazul în care ai o afecțiune preexistentă de sănătate sau urmezi un tratament medicamentos.

Noi, la Human Fitness îți punem la dispoziție o echipă de specialiști. Ei îți vor sta alături atât pentru consultația și evaluarea inițială, cât și pe parcursul antrenamentelor. De asemenea, consultația este oferită gratuit. Te poți programa chiar acum la 0771 600 700 sau pe mail, la contact@humanfitness.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVALUARE de specialitate

PROGRAM

100% PERSONALIZAT

FITNESS & KINETOTERAPIE & NUTRIȚIE