Antrenor Personal, poate cea mai frumoasă meserie din lume

Distractive si antistres(1)

În ultimii ani, auzim tot mai des de antrenori personali, îi și vedem în sălile de fitness sau de aerobic. De aici, întrebarea firească a multora: ‘’Ce este un Antrenor Personal?’’.

În primul rând, este o persoană extrem de activă, pasionată de sport și specializată în una sau mai multe arii ale fitnessului (slăbire și tonifiere, hipertrofie musculară, TRX, pilates, fitness-boxing, spinning, aerobic etc ). În plus, este un om într-o permanentă evoluție profesională, un antrenor complet. Poate ajunge să aibă expertiză inclusiv în fizioterapie, kinetoterapie, motricitate specială, biomecanică, nutriție și chiar psihologie.

Un Personal Trainer se cunoaște foarte bine și este în armonie cu sine, pornind de la construcția sa fizică, până la potențialul său mental. Astfel, devine capabil să antreneze alți oameni să își atingă obiectivele în sport, fără a se limita însă la acestea.

A fi Antrenor Personal este mai mult decât o meserie (care, din păcate, în percepția multor oameni depinde doar de dimensiunea bicepsului…). Este o vocație care pornește din inimă și continuă cu motivație și cu atenție permanentă asupra tuturor aspectelor fizice și psihice care construiesc un corp armonios, o minte ageră și un organism sănătos.

personal trainer

Rolul unui Antrenor Personal

Activitatea unui Antrenor de Fitness bun presupune îndeplinirea, cu responsabilitate, a unor roluri multiple:

● Identifică în mod corect condiția fizică a elevului său și îi urmărește istoricul medical. Astfel, va putea construi un program de exerciții perfect adaptat atât nivelului acestuia, cât și obiectivelor pentru care dorește să se antreneze. Un bărbat la 20 de ani, care vrea să își crească masa musculară, este diferit ca și tipologie fizică de o femeie la 30 de ani, care dorește să slăbească și să își tonifieze corpul. Sau de o persoană cu o bună imagine de sine, dar care își propune să lucreze pe partea de corectare posturală.

● Stabilește obiective realiste pe termen scurt, mediu și lung. În funcție de acestea, planifică antrenamentele fiecărui membru al sălii de fitness.
● Motivează și își antrenează cursanții pentru a-i ajuta să urmeze programele în siguranță și eficient.
● Verifică și înregistrează progresul persoanei antrenate, folosind metode precum măsurarea ritmului cardiac și a nivelului de grăsime corporală.
● Se implică în educarea la nivel individual și de grup a tuturor celor care aleg să lucreze cu el. Le oferă acestora sfaturi legate de fitness, nutriție și un stil de viață sănătos.
● În cazul în care nu are specializări multiple în științele mișcării, colaborează cu alți profesioniști din domeniu. Scopul este de a-l aduce pe elevul său în cea mai bună formă a sa, fizică și mentală.

Un Antrenor Personal trebuie să fie responsabil pentru siguranța fizică a celor pe care îi antrenează. Astfel încât aceștia să nu sufere diverse accidentări la sală. Nici să nu își agraveze problemele de articulații și alte afecțiuni cum ar fi osteoporoza, hernia de disc etc.

C.S. LEWIS

Beneficiile antrenamentelor cu Personal Trainer

Mulți dintre cei care frecventează sălile de fitness consideră că este un moft și o pierdere de timp și de bani achiziționarea unui abonament care să includă serviciile specializate ale unui antrenor de fitness.
Din fericire, există și mai mulți oameni care au înțeles necesitatea și valoarea unei echipe formate din: practicant fitnessantrenor personal. Avantajele sunt numeroase și cu impact major pe termen lung:

 1. Doar un Personal Trainer știe care sunt cele mai potrivite și eficiente exerciții în raport cu țelul fiecărui membru care vine la sală. Fitnessul după ureche nu dă rezultatele așteptate. Acest aspect generează frustrări și chiar renunțarea la a mai practica sportul în cauză.
 2. Alături de un Antrenor Personal, riscul de rănire este redus sau chiar zero. Fiind atent monitorizat, corpul nu are de suferit, iar antrenamentele au o continuitate și o evoluție favorabilă.
 3. Un antrenor de fitness certificat este pregătit să facă față cerințelor tale unice. Suntem diferiți, ceea ce înseamnă că și abilitățile noastre fizice diferă. De exemplu, o persoană care a suferit o leziune la genunchi, dar nu a făcut nimic pentru reconstrucția musculară sau pentru creșterea mobilității, nu va fi capabilă să efectueze aceleași exerciții ca un culturist. Va avea nevoie de antrenamente adaptate condiției sale fizice. Aici intervine, în mod evident, experiența și competența unui antrenor personal.
 1. Constanța antrenamentelor devine o realitate, nu doar o dorință de genul ‘’de data aceasta chiar o să mă țin de mersul la sală…’’ Un Personal Trainer va ști cum să te ambiționeze, să te susțină și să te readucă la sală, la fiecare sesiune programată. În plus, fiecare om are zile bune și zile în care nu se simte în formă. Antrenorul va alege seturile de exerciții care să fie pe placul tău, în funcție de starea ta de spirit.
 2. Lucrul cu un Antrenor Personal îți oferă mai mult decât fitness. Primești și sfaturi despre o dietă corecta și sănătoasă, descoperi un stil de viață echilibrat.
 3. Este cunoscut faptul că exercițiile fizice sunt de un real ajutor în cazul oamenilor care suferă de anxietate, depresie sau fobie. Un Antrenor Personal poate să aleagă cele mai bune exerciții pentru cursanții cu astfel de probleme. Există mișcări care susțin organismul să elibereze cât mai multe endorfine și să secrete cât mai puțină adrenalină.
 1. Nevoia de socializare este firească atunci când vrei să spargi rutina zilei. Unul dintre motivele pentru care oamenii aleg sportul este acela de a avea o viață socială activă. În persoana unui antrenor de fitness vei putea găsi un model, un prieten, un om empatic, energic, care te susține pe tot parcursul antrenamentului. Un Personal Trainer poate reprezenta imaginea perfectă de fitness, de sănătate și chiar de succes, pe care un cursant dorește să o obțină.

Antrenor Personal – o meserie cu multiple satisfacții

Pasionații de fitness pot să își transforme pasiunea într-o meserie frumoasă. Aceasta le va asigura numeroase satisfacții profesionale, personale și financiare. Trebuie doar să urmeze un program de instruire pe termen lung pentru a obține o diplomă de licență. Sau pot absolvi anumite cursuri de formare profesională care să le aducă certificările necesare de liberă practică în domeniu.

Construirea unei cariere de succes în fitness presupune a fi la curent în permanență cu ultimele tehnici, tehnologii, studii și inovații legate de această industrie și domenii conexe: nutriție, antrenorat, dezvoltare personală.

Traseul unui Personal Trainer variază în funcție de competențele și de experiența acestuia. Industria fitnessului a luat o amploare neașteptată în ultimii ani în România. Cererea pe piața muncii pentru antrenori personali certificați este în creștere.

Opțiunile de practicare a meseriei sunt multiple:

 • angajarea în centre de fitness și de agrement
 • colaborarea cu spitalele pentru a ajuta pacienții în recuperarea fizică
 • lucrul cu organizații care militează pentru sănătate prin mișcare
 • susținerea companiilor producătoare de articole de fitness și nutriție

Cei curajoși și cu spirit antreprenorial, care au o viziune originală de dezvoltare, pot deschide propria afacere. Un exemplu în acest sens suntem chiar noi, cei de la HUMAN Fitness Clinic.

Sperăm că te-au convins argumentele prezentate, care definesc necesitatea și valoarea meseriei de Antrenor Personal. Fie să vii la sală și faci mișcare alături de un Personal Trainer, fie să devii unul dintre ei!

Te așteptăm la Human, singura Clinică de Fitness din România să ne cunoaștem mai bine. Să vezi cu ochii tăi cum se desfășoară un antrenament 100% personalizat, supravegheat în permanență de un Antrenorul Personal și de întreaga echipă de specialiști. Vino în Bd. Unirii, nr 65, București la o consultație de specialitate Gratuită. Sună la 0771600700 pentru detalii și programări.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVALUARE de specialitate

PROGRAM

100% PERSONALIZAT

FITNESS & KINETOTERAPIE & NUTRIȚIE