Exerciții eficiente pentru o postură corectă

Rubrica de sanatate - Durerile de spate

Sedentarismul, pozițiile incorecte și orele îndelungate petrecute așezați în fata calculatorului, în trafic sau în fața televizorului ne afectează postura. Chiar și sportul practicat incorect poate fi o cauză a apariției durerilor. Apelând la un antrenor personal, cu ajutorul căruia se pot face exerciții de corectare posturală pentru eliminarea durerilor lombare și cervicale, putem evita transformarea unui disconfort în afecțiune și ne putem recâștiga forma fizică și psihică optimă. Află de la specialiștii HUMAN Fitness Clinic ce ai de făcut.

Cauze ale durerilor de spate

Aproape toată lumea riscă să aibă dureri de spate la un moment dat în viață, indiferent dacă practică sau nu un sport. Durerile se pot localiza în zona umerilor sau în cea lombară, uneori radiind și pe picior. Cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate sunt inflamațiile articulare, musculare și cele ale tendoanelor. Acestea pot fi generate de:

  • sedentarism;
  • postura inadecvată atunci când dormim, când stăm în picioare sau când petrecem multe ore așezați la birou, la școală, acasă sau la volan;
  • ridicarea greutăților în mod greșit;
  • folosirea timp îndelungat a smartphone-ului, fapt care determină menținerea capului aplecat mult timp (așa numita „cocoașă de mobil”).

Uneori, postura incorectă poate genera nu doar dureri de spate, ci și migrene, și stări de oboseală.

exerciții corectare posturală

Chiar și persoanele care fac mișcare sau sunt sportivi de performanță se pot confrunta cu stări de disconfort și dureri. Mișcările executate greșit, exercițiile nepotrivite, suprasolicitările din timpul antrenamentelor sau accidentările sunt cauze frecvent întâlnite. Tot exercițiile ce conțin elemente de fitness și kinetoterapie îi vor ajuta să își rezolve problema.

Exerciții de corectare posturală, o soluție

Am putea spune că problemele de spate au devenit boala secolului, din păcate. Principalul motiv este sedentarismul, lipsa de mișcare și poziția deficitară. (…) Musculatura se atrofiază pe termen lung și efectiv nu mai are cine să sustină coloana vertebrală. Cu timpul, apar diverse afecțiuni: cifoza, lordoza, discopatia, hernia de disc. Indiferent de vârstă, chiar și copii pot avea probleme posturale din cauza poziției în bancă, a ghiozdanului foarte greu, deseori purtat doar pe un umăr.

Cristi Strava, antrenor personal și coordonator al Clincii de Fitness HUMAN

Urmărește materialul video realizat de Antena 1, emisiunea Super Neața. Vei afla în ce constau exercițiile de corectare posturală și cum îi ajută pe cei care apelează la acestea.

Beneficiile exercițiilor de corectare posturală

Apelând la exerciții de corectare posturală pentru eliminarea durerilor, atât persoanele sedentare, cât și sportivii de performanță își pot îmbunătăți starea și își pot desfășura la un nivel optim activitățile zilnice. Prin antrenamentele personalizate:

  • postura este corectată;
  • se tonifică mușchii care susțin coloana vertebrală;
  • se reduce stresul de pe articulații și musculatură;
  • se redă flexibilitatea, mobilitatea și echilibrul corpului;
  • crește nivelul de energie și imunitatea.
kinetoterapie si fitness

Prevenim problemele prin antrenamente 100% personalizate

Prevenirea durerilor de spate și a afecțiunilor generate de postura incorectă este cea mai bună soluție. Ideal ar fi să începem să facem mișcare regulat, corect și personalizat, înainte ca deficiențele să apară.

La HUMAN Fitness Clinic, corectarea posturii și eliminarea durerilor de spate încep prin exerciții de kinetoterapie și terapie manuală. Apoi, se continuă cu antrenamente personalizate de fitness pentru a construi musculatura, pentru a tonifica zona spatelui și a abdomenului.

Programul personalizat de antrenamente din cadrul Clinicii de Fitness HUMAN îmbină elementele de kinetoterapie și fitness pentru a le oferi membrilor o experiență unică și eficiență maximă în atingerea obiectivelor. Fiecare deficiență pe care ne propunem să o rezolvăm presupune un alt program de antrenament. Fiecare persoană poate răspunde în mod diferit la exercițiile de corectare posturală și se poate recupera diferit.

Doar de tine depinde să ai o stare fizică optimă. Poți începe chiar acum să practici exercițiile care ți se potrivesc, alături de un antrenor personal și de o echipă de profesioniști care te va monitoriza constant. Pentru detalii și programări, sună la 0771 600 700.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVALUARE de specialitate

PROGRAM

100% PERSONALIZAT

FITNESS & KINETOTERAPIE & NUTRIȚIE