Top 10 reguli alimentare care fac diferenta

mancare-sanatoasa

Suntem cu toții într-o cursă pentru obiective dintre cele mai diferite. Avem ceva în comun: nevoia de a avea un stil de viață sănătos, adaptat nevoilor fiecăruia dintre noi. Și pentru că avem această nevoie comună, îți prezentăm 10 reguli alimentare care pot face diferența.

Dacă ne gândim la reguli alimentare, nu trebuie să ne gândim neapărat în termen de restricție. Printre aceste reguli alimentare regăsim mai degrabă sfaturi despre când și cum să mănânci, și mai puțin despre ce să mănânci.

cata apa trebuie sa bem

Reguli alimentare pentru fiecare dintre noi

  1. Întotdeuna începem ziua cu micul dejun, care este consumat în cel mult 30 de minute după trezire.
  2. Să avem 3 mese principale și gustări oricâte avem nevoie pentru a nu sta mai mult de 3 ore fără mâncare (în afara orelor de somn). Cu alte cuvinte, mâncăm puțin și des.
  3. Fiecare masă și fiecare gustare să conțină toate grupele de macronutritenți = proteine + carbohidrați + grăsimi.
  4. Cina să fie mai mică din punct de vedere caloric, decât micul dejun sau prânzul.
  5. Pentru cei cu program de noapte, micul dejun este atunci când se trezesc, indiferent de oră, iar cina înainte de culcare, chiar și dimineața.
  6. Să nu uităm de fructe și legume cât mai naturale, pentru a menține un aport sănătos de vitamine, minerale și fitonutrienți.
  7. Apa face parte din alimentația sănătoasă. Avem nevoie de 1 litru pentru 25kg de corp. Astfel, o persoană care cântărește 100 kg va avea nevoie de 4 litri/zi.
  8. Mai puțină sare, multe alimente conțin sodiu.
  9. De evitat – pe cât se poate – zahărul și produsele care au zahăr adăugat.
  10. Să consumăm alimente cât mai puțin procesate.
reguli alimentare

Fiecare organism are necesitățile lui, în termen de sănătate – alimentație și sport. Prin urmare, un program care se adresează cuiva și este de succes nu trebuie neapărat să funcționeze pentru altcineva. De aceea, este important ca orice demers să fie unul personalizat. La HUMAN Fitness Clinic lucrăm doar pe programe personalizate, cu o monitorizare atentă a fiecărui membru. Sună pentru o consultație acum sau aplică și te contactăm noi!

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

corectare posturală bucurești

EVALUARE inclusă

în primul abonament achiziționat

FITNESS & KINETOTERAPIE & NUTRIȚIE

PROGRAM 100% PERSONALIZAT