Echilibru dintre sănătate și mișcare, ușor de obținut cu puțin ajutor

sănătate prin mișcare

Sănătatea este cel mai de preț dar pe care îl ai de la viață. De fapt, este exact ceea ce te menține conectat la viață. Pentru a-ți păstra acest dar este important să atingi și să menții echilibrul între mai multe aspecte: fizic, emoțional, mental, social și spiritual. Află de la specialiștii noștri ce ai de făcut pentru a avea grijă de sănătate prin mișcare.

Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să găsim soluții pentru a ajunge la starea de bine pe care o merităm.

Ideal ar fi ca mișcarea să devină o constantă în viața ta. De cele mai multe ori însă, oamenii apelează la sport atunci când ajung într-un dezechilibru. Au o greutate prea mare, suferă de diabet, corpul lor prezintă diferite deficiențe (lordoză, cifoză, scolioză etc ). Au probleme cu inima, respiratorii, stresul le controlează viața. Lista ar putea continua…

Echipa HUMAN Fitness Clinic militează pentru adoptarea unui stil de viață activ, indiferent de vârstă, preocupări și stare de sănătate.

Sportul este cea mai bună modalitate de prevenire a principalelor boli cronice care țin de metabolismul organismului uman. De exemplu, putem preveni obezitatea, diabetul zaharat, bolile cardio vasculare, bolile degenerative ale oaselor, articulațiilor, sistemului nervos central, afecțiuni respiratori și ale pielii.

sanatate prin miscare

Practicarea sportului alături de specialiști în mișcare este și cel mai eficient mijloc nemedicamentos prin care se pot trata diversele afecțiuni de care suferim.

Fitnessul, sănătate prin mișcare

Avem ani de studii în domeniul sportiv și a medicinei sportive. Experiența ca antrenori, preparatori fizici și kinetoterapeuți ne-a demonstrat că în sala de sport se construiește și se menține sănătatea.

Conceptul original de fitness pe care îl promovăm presupune practicarea tehnicilor combinate de fitness și de kinetoterapie într-un mod inteligent, controlat, sigur și adaptat particularităților fizice și structurale ale fiecărei persoane care alege să își lucreze corpul alături de noi.  

Dana ne spune cum și-a transformat stilul de viață de când vine la sală. Cât de bine se simte după doar o lună de antrenamente personalizate Human.

Am scăpat de durerile la picior din timpul nopții și de dimineață. A fost wow! E ca și când a venit cineva și mi-a luat durerea cu mâna.

Dana Dumitrescu, membru Human Fitness Clinic

Cel mai important lucru în sala de fitness este să nu se creeze dezechilibre la nivelul coloanei vertebrale, mușchilor, articulațiilor și al organelor interne.

Exercițiile trebuie să reducă excedentul de grăsime, să construiască masă musculară, să tonifieze, să modeleze corpul chiar și până la nivel celular, să corecteze eventualele deficiențe fizice (de la cifoză, lordoză, până la genuvarum, genuflexum, hernie de disc, lombalgie, protruzie).

Din păcate, sunt frecvente cazurile în care mersul la sală devine o experiență neplăcută și dureroasă. Oamenii suferă diferite tipuri de accidentări, ale căror efecte le constată mult mai târziu, în urma unui control medical specializat.

antrenor personal unirii

Echilibru și sănătate prin mișcare

Vei obține echilibrul dorit între sănătate și mișcare doar practicând sportul într-un mod conștient. Indiferent de ce activitate fizică alegi să desfășori. Conștient de forma ta fizică actuală, de limitele propriului organism. Și mai ales conștient că modalitățile reale prin care îți poți îmbunătății starea de sănătate și înfățișarea sunt doar acelea potrivite ție și particularităților corpului tău.

A trage de fiare nu este o soluție pentru a obține masă musculară. La fel cum a face exerciții cardio nu te slăbește peste noapte, dacă ești supraponderal.

Fitnessul este o disciplină complexă. Putem spune chiar o întreagă filosofie ale cărei elemente susțin o dezvoltare fizică armonioasă, o creștere a forței și a rezistenței corpului. Contribuie la sănătatea psiho emoțională, prin sporirea încrederii în sine și a capacității de concentrare și prin reducerea unor stări de anxietate și depresive.

DE REȚINUT!

  • Fiecare perioadă de tranziție în viață (adolescență, maturitate, bătrânețe) are propria specificitate care solicită o abordare diferită a mișcării și a exercițiilor fizice.
  • Practicarea fitness-ului într-un mod corect, pe lângă multiplele avantaje care se văd ca aspect fizic (un trup zvelt, o musculatură echilibrată), aduce și numeroase avantaje. Acestea se simt la nivelul coloanei vertebrale, articulațiilor, inimii, respirației, pielii, stării psihice  și chiar și la nivel energetic.
  • Trecerea de la o viață sedentară la o viață activă se face cu răbdare, voință și prin adoptarea unei rutine de antrenament întotdeauna personalizată.
  • Alimentația este un sprijin important pentru sport.
program slăbire personalizat

În concluzie, contează ce tip de mișcare alegi să practici și modul în care o vei face! De aceste două alegeri ale tale va depinde pe termen lung, echilibrul tău fizic, mental și emoțional.

Echipa HUMAN îți propune să alegi fitnessul, mai ales așa cum îl abordăm noi la clinica de fitness. Adică într-un mod unic pe piața de fitness din România. Aducem plus valoare prin implementarea în sesiunile de antrenament personalizate a unor elemente importante de kinetoterapie și a unor tehnici antistress. Acestea te vor reconecta la propria persoană. Îți vor aduce o permanentă stare de bine, în toate structurile ființei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVALUARE inclusă

în primul abonament achiziționat

FITNESS & KINETOTERAPIE & NUTRIȚIE

PROGRAM 100% PERSONALIZAT